Volksfeest

17-01-2017 17:34

De wereld en zijn bevolking verandert voortdurend. Zo is in Nederland langzamerhand de verzuiling verdwenen, spelen kinderen nauwelijks meer buiten en durft, op een enkeling na, niemand meer in een ribbroek rond te lopen.

In Nederland zijn we zo verwend dat de verveling steeds meer toeslaat. Als we het koud hebben, dan zetten we de centrale verwarming een graadje hoger, als het donker wordt schijnt na een draai aan de knop de sfeerverlichting in huis, willen wij niet koken dan laten wij iets bezorgen en
de computer staat de hele dag aan want misschien willen we wel enkele minuten achter het apparaat plaatsnemen.  We zijn zo decadent dat we er niet meer van opkijken. Het is allemaal gewoon. We zijn volledig blasé.

We kijken niet naar wereldproblematiek zoals de vluchtelingen in Calais, de hel van Syrië of het gevaar Trump in de Verenigde Staten. Ben je gek? Wij maken ons druk om Zwarte Piet. Jawel...Zwarte Piet. En het zijn niet de kinderen die zich druk maken. Nee het zijn volwassen mensen die zich druk maken om Zwarte Piet. Ja echt waar...volwassenen. En niet alleen hersenloze idioten bevinden zich in deze menigte maar ook mensen met wel het broodnodige in de bovenkamer.

De voorstanders en tegenstanders van de knecht van Sint Nicolaas worden steeds agressiever in hun missie. Geen enkele schaamte voelt men in hun strijd. Het gaat immers om landsbelang. De PVV spint er garen bij. Er ontstaat een haat die beangstigend is. Mensen met een mening over het verdwijnen van Zwarte Piet worden het land uit gewenst door elkaar na pagaaiende idioten. Er worden Facebookpagina's opgestart met enge leuzen waar de alleroudsten in Nederland nog geregeld van wakker schrikken. Echter zijn er meer mensen die deze pagina's liken of zelfs kopiëren op hun Facebookpagina. Er zijn mensen die enkel nog quotes van pro Zwarte Pietensites op hun Facebookpagina kopiëren. Een kinderfeest wordt te gronde gericht door volwassenen met een te groot ego en te verroeste herseninhoud. Het is een prestigestrijd geworden tussen goed en kwaad waarbij ratio allang geen rol meer speelt. Haat wint van oplossingsgerichtheid. Het is ook veel eenvoudiger om ergens tegen te zijn dan ergens over na te denken.

Is Zwarte Piet uit racistisch oogpunt ontstaan? Ik weet het niet. Ja hij kan een hardwerkende slaaf zijn geweest. Maar hij kan ook een Moor zijn geweest die beschermd werd door Sint Nicolaas. Laatste hoorde ik iemand roepen dat er meer witte dan zwarte slaven zijn geweest. Zou best kunnen maar de baas van een witte slaaf was niet zwart. Natuurlijk begrijp ik ook wel dat de kinderen geen enkel racistische betekenis geven aan Zwarte Piet en de meeste volwassenen hoogstwaarschijnlijk ook niet. Echter is de Nederlandse cultuur langzamerhand uitgegroeid als multiraciaal bolwerk dat onderscheid op dit vlak niet meer van deze tijd is.

Ik heb een eenvoudige oplossing voor het probleem. In tegenstelling tot velen vind ik niet dat Silvana Simons maar het land moet verlaten. Ik ben voor diversiteit onder de Pieten die past bij de moderne Nederlandse cultuur. Dus geen stroopwafelpiet, geen blauwe, oranje of paarse piet. Ik ben voor een afspiegeling van de Nederlandse samenleving. Ofwel zwarte, blanke en mediterraan gekleurde pieten. Maak er een feest van waarbij respect voor elkaar en plezier van het kind zegeviert.


—————

Terug