Omkeer

22-02-2015 21:22

Het wil tot nu toe allemaal niet zo vlotten in mijn liefdesleven, welke zich het beste laat vergelijken met de Sahara. Echter is het nieuwe jaar begonnen en ben ik 100% gemotiveerd en geïnspireerd die liefde van mijn leven te vinden. Al is het maar voor een dag. Het begint helaas wel met een lichte tegenvaller: Ik mag niet meedoen met "Boer zoekt vrouw."

Een schaamteloos briefje van de KRO viel een maand geleden bij mij op de deurmat. "Hoewel u zeker aan een aantal programmavoorwaarden die wij stellen lijkt te voldoen, kunnen wij u helaas toch niet toelaten tot de voorselectie van ons programma." Ze stellen tevens dat een "doodgewone boerenlul" niet altijd voldoet aan het predicaat boer. Daarbij komt dat ik niet in het bezit ben van een boerderij. Vooral het laatste argument schijnt erg belangrijk te zijn. Ik heb nog geprobeerd telefonisch in verweer te gaan door onder andere te stellen dat ik wereldkampioen boeren ben en zette dat opgewekt luister bij middels een gratis concertje. Echter de mevrouw van de voorselectie blijft onverbiddelijk en vertelt mij dat ondanks feit dat mijn kakofonie aan geluid indrukwekkend luid is, ik toch echt niet in aanmerking kom voor "Boer zoekt vrouw." Na even doorvragen, blijkt ze zelf al bezet dus is de kater dubbelgroot.

Klaar zal je zeggen. Weer een jaar voorbij. Nou mooi niet! Na een paar dagen van de rel te zijn geweest, pak ik de uitdaging vol goede moed weer op. Voorwaarde is dus die boerderij! Na een paar dagen actief te zijn op de huizenmarkt kom ik er al snel achter dat de aanschaf van een boerderij ambitieus doch niet zo realistisch is. Onbetaalbaar en zo ontzettend groot. Wie houdt dat allemaal schoon? Die vrouw heb ik immers nog niet. Nee, een boerderij gaat 'm niet worden.

Nu heb ik iets briljants bedacht. Ik maak een kinderboerderij van mijn balkon! Ja, ja, kom er maar eens op! Alles voor het meisje. De kleinste in heel Nederland dus commercieel ook nog extra aantrekkelijk. Joris Linsen is van harte welkom en ook bij Shownieuws en Boulevard zijn uitzendminuten verzekerd. Allemaal gratis publiciteit. Google "kleinste kinderboerderij" en ik weet vrijwel zeker dat je bij mij uitkomt. Voor de zekerheid kan ik ook nog de naam "De kleinste kinderboerderij" aan mijn balkon geven.

Veel hoeft het niet te kosten. Ik neem twee kippen...Nee, wacht! Even overnieuw. Het nieuwe jaar is net begonnen. Ik pak twee kippen...Nou ja! Hoe zet je zoiets eigenlijk een beetje fatsoenlijk op papier? Laat ik het er maar op houden dat er twee kippen op mijn balkon lopen. En dan bedoel ik dus twee van het gevogeltesoort, oké? Taal, Bert. Denk aan je taal. Zo hebben je vader en moeder die opvoeding nooit bedoeld. Als die kinderboerderij er eenmaal is, staat niets mij meer in de weg om deel te nemen aan dat prachtige televisieprogramma en de vrouw van mijn leven te ontmoeten.

Nadeel is wel dat ik tot 2016 moet wachten. Dus tot die tijd schuif ik op Tinder nog maar even door.


—————

Terug