Date (2)

12-08-2014 22:31

Vrouwen en mannen verschillen enorm en toch trekken zij elkaar aan. Uiteraard heb je de fysieke verschillen tussen
beide seksen waar ik verder weinig over kwijt wil. Reden hiervoor is dat dit stuk al gauw zal ontaarden in onovertrefbaar ordinair en daar houd ik niet van. Daarbij komt dat iedereen de fysieke verschillen tussen masculin en féminin wel kent waardoor het niet spannend is hier dieper op in te gaan.

Veel aardiger is om in te gaan op de gedachtegang van man en vrouw. Als voorbeeld neem ik een jongen en een meisje die voor het eerst met elkaar daten. Laat ik ze voor het gemak Rein en Judith noemen. Beiden zijn licht gespannen. Je weet immers maar nooit of er een klik is of dat je al snel probeert via de achterdeur te vluchten. Beiden hebben de telefoon aan en kunnen onder tafel blind Whatsappen. Bevalt de date niet dan staat een vriend van Rein en een vriendin van Judith stand-by om de avond voort te zetten zonder date.

In de voorbereiding neemt de spanning toe. Beiden hebben zich opgedoft en zien er op hun best uit. Geen enkel risico is genomen om op de wederpartij geen goede indruk achter te laten. De gedachtengang is als volgt:

Judith: "Ik moet ervoor zorgen dat ik wat later kom dan dat ik met Rein heb afgesproken. Hij mag wel even wachten. Probeer cool te zijn maar toch vriendelijk. Hard to get, Judith. Geen zoen vooraf maar gewoon een hand. Als het niets is meteen rechtsomkeert maken. Daarmee doe ik hem vast geen pijn want hij is waarschijnlijk wel iets gewend."

Rein: "Neuken, neuken, neuken."

Judith loopt de pizzeria binnen. Ze herkent Rein van de foto. Hij ziet er in het echt een paar jaar ouder uit maar lijkt een vriendelijke jongen. Nou ja, zelf had ze ook een foto van 6 jaar geleden op de site geplaatst. De pizza's en een karafje wijn worden besteld. Beiden krijgen geen hap door de keel. De gedachtengang:

Judith: "Ach wat schattig. Rein is een beetje nerveus. Ben ik niet de enige hihihi."

Rein: "Shit, ansjovis! Kaart kennelijk verkeerd gelezen. Wel een lekker mokkel overigens die eh...hè... hoe heet ze ook weer?"

Veel wordt er niet gesproken tijdens de date. Af en toe doen de proevers van het vers te bewandelen liefdespad wel een poging maar veel raakvlakken zijn er niet. Vurig wordt het het al helemaal niet. De gedachtengang:

Judith: "Wat een stille, verlegen jongen. Ziet er leuk uit maar hij is wel een beetje saai. Of is hij zo'n stille wateren, diepe gronden type?"

Rein: "Shit...mijn sok zakt af."

De avond loopt ten einde. Tijd om af te rekenen. Fifty-fifty natuurlijk naar Hollandse gewoonte. Judith lacht nog even naar Rein. De gedachtengang:

Judith: "hihihi, heeft hij nou  iets in zijn neus hangen? Dat heeft hij natuurlijk weer niet door. Typisch een vent."

Rein: "Wow, ze geilt op me. Jippie, dat wordt neuken neuken neuken!"


—————

Terug